Vad innebär det att vara feminist?


"First things first", detta är mina åsikter, ingen annans. Ni får tycka och tänka exakt som ni vill, men detta är mina, så om ni tycker olika så är det inte konstigt men ge mig inte hat för att vi inte tycker likadant.

Att vara feminist. Vad är det för något? Vad innebär det?

Jag tror att alla godhjärtade människor som gör rätt i denna värld är feminister, om ni säger att ni är allt för jämställdhet så är ni ju feminister, och det är det vissa inte förstår. Folk säger att dom vill att världen ska vara jämställd och vi alla ska kunna ha lika mycket värde, men om man är feminist är man manshatare, odlar hår under armarna, går runt och skriker på folk som inte förstår. Nej, det är verkligen inte så.

Att vara feminist innebär att man tycker att samhället skall vara jämställt, mellan kvinnor och män. Inte att kvinnor ska ha det bättre än män, utan att det ska vara lika för alla kön. Vem som helst kan vara feminist, vilket kön som helst, det är inte bara tjejer och kvinnor som kan vara det.Men vart har denna "bilden" av en feminist kommit ifrån? Att man ska aldrig raka sina ben eller under armarna? Att man glider runt och hatar alla män? Att man ser ut på ett visst sätt om man är feminist? Jag är feminist, Jag hatar inte allts män, älskar dom. Jag rakar mina ben och under armarna, jag ser ut som nästan vilken 15 åring som helst, men ändå så finns det en bild som inte allts är sann?

Jag kan stolt säga med huvudet högt att jag är en feminist och är stolt över att få vara tjej, för att det är rätt så fucking ballt. Så tro inte att man måste se ut på ett sätt för att kunna vara feminist, för det är INTE SANT.


Gillar

Kommentarer