Vad fan är problemet med människor?

Jag ligger i sängen. Tittar på min mobil, inne på olika sociala medior, så ser jag vad som har hänt.

Jag förstår inte. Jag förstår inte vad du, som människa, tänker? Du som kör, en lastbil och dödar 80 människor, och vi ska inte snacka om hur många det är som är skadade... Jag förstår inte.

Lever inte vi i en värld där allt ska vara säkert? Där man inte ska känna sig rädd för sitt liv när man firar sin nationaldag. Nej, det gör vi inte.

Igår natt så åkte en lastbil in på strandpromenaden i Nice. Denna lastbilen dödade 80 människor och ett hundratal skadades. Ingen terrorgrupp har sagt att det var dom.

Okej ja, det dödas folk hela tiden i olika länder som inte tillhör västvärlden. Det var en terror attack i Bagdad, folk bombade på ett ställe i staden och över 250 människor dog. Det var den 3 juli. La någon uppmärksamheten till den attacken som tex Paris, Bryssel eller Nice? Nej... Varför inte..?

Men jag förstår ändå inte. Jag som människa, borde kunna ha rätten till att känna mig trygg överallt. Men nej, det kan man ute vara i denna värld vi lever i. Folk går runt och dödar varandra, som om att det är en lek.

Människor som var i Nice nu, visste inte om att det skulle hända. Dom visste inte om att dom skulle bli dödade eller skadade. Folk visste inte att dom skulle förlora den man älskar mest i världen igår, men det hände.

Jag är rädd. Jag är rädd för denna värld vi har skapat och vilka människor det finns i världen. Ta hand om varandra och speciellt dina nära. För det är i slutändan man märker hur mycket man borde visat att dom borde betytt något innan det var försent.

Gillar

Kommentarer