Plugga bättre & smartare!

Livsstil

Tips to study better ...

TIPS FOR STUDYING BETTER

PICS TAKEN FROM WEHEARTIT

nytt år och en ny skoltermin! När jag gick i grundskolan så hade jag det väldigt svårt att plugga. Jag blev väldigt okoncentrerad och kunde knappt fokusera, även om jag bara pluggade i en halv timme... Men nu har jag kommit på knepiga sätt till att kunna plugga och lära sig bättre!

1. Plugga i 20 minuter, olika saker. Jag har lärt mig utav en ny lärare jag har nu att om man ska lyckas med pluggandet så kan man inte bara plugga ett ämne i flera timmar. Att plugga är som att träna, man tränar inte biceps i tre timmar, utan man varierar ofta. Samma ska man göra med plugget, 20 minuter so tex och tjugo minuter franska... Detta gör så att hjärnan inte tröttnar och så att den har något nytt att läsa ofta!

2. Kalender! Jag köpte nyss en ny kalender och den är redan propp-full. En kalender hjälper verkligen när det kommer till prov och läxor. Man håller koll mycket bättre och har tid att planera sitt plugg-schema. Antingen kan man köpa en eller använda sin mobils kalender! Men jag föredrar att köpa en fysisk bok hehe.

3. Detta ingår bara för dom som äger en mac. Det är att man använder funktionen post-its. Det är alltså små klister lappar som man kan sätta upp på sin dekstop vilket gör så att man blir påmind om man har någon läxa/prov. Supersmart och enkelt! (heter kom-ihåg lappar på svenska datorer)

4. För glosor, så 1 vecka innan så läser du på glosorna första dagen så att du har ett hum om vad alla glosor är. Dom andra dagarna så tar du bara fem minuter till att repetera dom per dag. Hjärnan kommer ihåg mycket bättre när man bara repeterar snabbt och lite varje dag istället för mycket repetition dagen innan!

5. Anteckna! Anteckna, anteckna, anteckna... Att anteckna har gjort så att jag har fått bättre betyg utan tvekan! Att anteckna är nog det bästa tipset jag kan ge. När man antecknar så kommer hjärnan ihåg eftersom att man själv skriver ner det man hör eller läser, som att man repeterar.

Jag hoppas att ni kunde få lite hjälp och råd från detta inlägget så får vi bara hoppas på den bästa skolterminen! Vi hörs vänner!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229