7 tips för en lyckad festival (18+)

Summerburst hörni! Fy vad roligt det var... jag fick nämligen biljetterna som min 18 års present av tjejerna så vi spenderade 2 dagar fylld med dans, musik, skratt, liiiite dricka ;) och massa mer haha!

Men detta var min andra festival jag varit på och har märkt att samma saker uppreps (do’s och dont’s) sååå...

Här är min lilla lista på saker att tänka på när det gäller festivaler:

1. SKAVSÅRSPLÅSTER. Asså fyfaaaan hörni, detta är ett måste att ha med i väskan och tror alla fattar varför. Jag och mina vänner gick runt och haltade hela festivalen och ingen vill ju heller ge bort sina 50krs compeed... för alla är så snåla. Så köp innan och sätt på innan ni ens har skavsår så är det problemet löst ;)

2. Babymatspåsar. Detta är ett kap för er som vill (18+) smuggla in lite alkohol för som alla vet så är det rätt så dyrt på festivaler och dylikt. Så köp några babymatspåsar, tips = Ellas Kitchen, dom läcker inte, skölj ur ordentligt så ni inte får äckliga klumpar, häll i alkoholen (kom ihåg, om det läcker svider det som fan), och sen ha på dig stora granny panties så påsen inte glider ut. Sådär ja! Sparar pengar och kan ha lite roligare ;)

3. Shorts istället för kjol, eller?. Jag hade på mig shorts båda dagarna och jag kan verkligen tipsa om det istället för en kjol. Detta är mest pågrund av bekvämlighetens skull men också för att det finns alltid idioter på sådana tillställningar. Men om ni har kjol så skulle jag tipsa att ha korta träningsbyxor under iallafall.

4. För er som har lätt att bli hes (som mig) är halstabletter ett hett tips. För att det är ingen nyhet att man skriker och sjunger rätt så mycket på konserter och jag blir alltid otroligt hes efter och om det är en flerdagars festival vill man ju inte bara kunna prata första dagen. Därför tipsar jag verkligen att ta med halstabletter, detta var något jag glömde och det var något man ångrade.

5. Håll i varann när det gäller moshpits. En mosh pit är ju oftast roligt men bara om man är med sina vänner och inte tappar bort dom. För att om man hamnar ifrån varann i en crowd med ca 20 000 pers kan det vara riktigt svårt att hitta varann igen. Så var med i hur många ni vill men gör en liten armkrok med vännen så att ni inte hamnar ensamma sen.

6. Då det är väldigt svårt att hitta varann om man kommer ifrån varandra eftersom att Wi-Fin och teckningen brukar vara sämst så kan ni som vill vara extra förberedda och hard-core till festivalen ta med sig Walkie-talkies. Lite överdrivet kanske men jag skulle inte tackat nej till ett par om jag visste hur det skulle vara innan.

7. Mitt sista och rätt så viktiga tips, gör inte bomben i crowden. Med det menar jag att om du ska sitta på någons axlar ska du välja någon som ser rätt så stark ut för annars kan detta hända, rätt så lätt haha:

Annars, ha så fruktansvärt kul och ta hand om varandra!

Gillar

Kommentarer